Körkort...?

Mitt nyårslöfte nummer ett är ju att jag ska ta körkort i år. Nu har jag kommit ungefär halvvägs på min väg till körkortet och jag måste säga att det här är det svåraste jag någonsin gjort. Vissa dagar känner jag verkligen att jag gör framsteg och andra, som idag, känns det som att ta flera steg tillbaka. Jag hade körlektion kl. 7.00 imorse och eftersom jag är rätt morgonpigg brukar inte den tiden vara något problem. Men idag var jag inte ett dugg pigg när väckarklockan ringde eftersom jag sovit dåligt. Som tur var hamnade jag aldrig i någon riktigt farlig situation under lektionen, men min koncentration var verkligen inte den bästa. Farligt...

Dagar som denna är jag riktigt avundsjuk på alla som tog körkort direkt när de fyllde 18 för jag märker att ju äldre jag blir, desto mer medveten blir jag om min och alla andras dödligthet. När jag började köra i höstas var jag jätteängslig hela tiden för jag tänkte hela tiden att minsta lilla misstag  jag gör så finns risken att någon blir allvarligt skadad... Men så kan man ju inte tänka, för då blir man hellåst. Jag är rätt mycket lugnare nu när jag kör och det är i alla fall något som blir bättre och bättre... Men usch, den här dagens lektion vill jag bara stryka ett streck över...

Som alla andra längtar jag till våren, och framför allt till vår älskade kolonilott, så idag tröstar jag mig med lite gröna trädgårdsbilder.

image122
Ingången till koloniområdet

image124
En utav de vackra lotterna på området (inte vår)

image125
Ljuvlig pion som jag är lite avundsjuk på. Tur att man kan gå runt och njuta av andras blommor också!

image126
Vacker rabatt med bl.a. tusenskönor och lammöron

image123
Rosa stjärnflocka i vår "gångrabatt" (d.v.s. rabatten närmast gången)

image127
Fem små lavendelplantor som jag drev upp från frö förra våren. Jag håller tummarna för att de ska klara vintern! Där allium och vitlök sitter på bilden har jag planterat två rosenbuskar. Tanken är att det på sikt ska bli en klassisk rosenrabatt inramad av lavendel.

Sängen i ny skepnad

Jag var bara tvungen att visa er de nya påslakanen som jag har bäddat med. Det här blåvita påslakansetet fick vi i julklapp av mig (...). Nedan ser ni ett cremegult påslakan som vi fick av svärföräldrarna. Det är nytvättat och till och med manglat (!). Jag har faktiskt börjat tycka att det är roligt att mangla, vi får se hur länge det håller i sig...

image114

image115

Sedan fick jag även ett påslakanset i julklapp från jobbet. Bilder på det kommer längre fram. Här om dagen tog vi och rensade bland våra lakan. Vi behöll bara de finaste och fräschaste. Man behöver ju faktiskt inte ha 20 underlakan och 20 påslakanset, vilket var ungefär vad vi hade innan. För första gången på flera år får jag plats med alla lakan i skåpet nu, skönt! Näst på tur står handdukarna.

image116

image117

De här söta ljusmanchetterna av pärlor fick jag av min kompis Ellinor som var hemma från London över jul. Tack, Ellinor, det blev jättefint!

image118

image119

image120

Sist, men inte minst, en bild på mina vackra hyacinter. För en del är hyacinter bara en julblomma, men jag älskar dem och vill njuta av dem hela vintern och våren, ja, så länge det går!

image121

RSS 2.0