Ljuvliga palats och rysk pask

I lordags akte jag pa utflykt tillsammans med min franska vaninna och med hennes foraldrar som ar pa besok. Vi akte till Pusjkin och Pavlovsk dar tva helt fantastiska palats finns: Tsarskoje Selo (Katarina-palatset) och Pavlovskij Dvorets (Pavlov-palatset). Det var underbart att fa komma ifran storstaden och se lite landsbyggd och trad, och framfor allt, att fa andas frisk luft! Jag har varit sa trott pa den har smutsiga staden men nu har jag fatt nya krafter. Det basta ar att det finns annu fler palats att besoka som inte ligger sa langt ifran staden och jag har bestamt mig for att aka till ett nytt palats varje helg. 

Katarinapalatset var fantastiskt fint och jag trodde inte att Pavlov-palatses skulle kunna mata sig med det. Men Pavlov-palatset var faktiskt annu finare. Det ar mindre och charmigare. Jag kunde inte lata bli att dagdromma om hur det skulle vara att bo dar. Tyvarr tog jag inga bilder innifran Pavlov-palatset, det var man tvungen att losa en extra biljett for. Men jag vill aka dit igen nar varen har kommit pa riktigt (dar finns en helt ljuvlig engelsk tradgard) och da kommer jag att ta bilder.

Igar, i sondags, firade ryssarna pask och jag blev hembjuden pa paskmiddag till min ryska vannina M. Det var valdigt trevligt och jag var sa glad att fa smaka pa rysk paskmat. Jattegott var det!


Katarina-palatset


Katarina-palatset


K-palatset


Vacker stol i K-palatset


K-palatset


Sa fint med bla-vitt! K-palatset


Sista tsar-paret


Pavlov-palatset


Sa underbart att antligen fa se trad! Utanfor P-palatset


Rysk paskmat


Rysk paskmat


Glad pask!

Har kommer lite nya bilder. Idag har jag varit pa bio for forsta gangen har i Ryssland. Det var en kul upplevelse och ett himla bra satt att fordriva tiden pa. Jag har tyvarr kommit in i en fas av vardagstristess. Dagarna flyter pa som vanligt med lektioner och laxor. Men jag haller pa att langta ihjal mig efter min sambo och vill bara att tiden ska ga sa att jag far traffa honom. Nu ar det forhoppningsvis bara tre veckor kvar tills vi ska ses, men allt beror pa visum. Suck, sa onodigt kranligt med visum, jag ar bortskamd med att resa till lander dit det inte behovs visum. Ha det sa bra och njut av varvadret ( som verkar ha kommit till Sverige, dock inte till St. Petersburg)!

Idag visar jag diverse bilder fran bl.a. ryska museet, heremitaget och fran lite olika promenader.


Ryska museet


Ryska museet


Ryska museet


Ryska museet


Knizjnaja jarmarka - bokmarknad dar man ocksa kan kopa souvenirer till bra pris


Imponerande skulptur pa Heremitaget

Heremitaget


Heremitaget

Heremitaget

Strandpromenad

Stor och farlig korsning dar jag hittills har sett tre trafikolyckor

Fin byggnad

Vacker moske

RSS 2.0