Vardagslyx och hälsohöst

Igår unnade jag mig en helkroppsmassage. Priset var faktiskt riktigt studentvänligt för jag nappade på ett erbjudande om en timmes massage för halva priset. Det var helt underbart! Det finns ingenting som får mig att slappna av som att göra spa-behandlingar eller få massage. Efteråt gick jag omkring som en harmonisk zombie och stördes inte ett dugg av allt liv och oväsen runt omkring mig.Det här vill jag unna mig en gång i månaden för jag mår så bra av det. Men nästa gång kommer jag att gå till Gilda-skolan. De har alltid bra priser eftersom det är elever som utför behandlingarna som en del av deras utbildning. Där kostar en timmes massage 260 kr. Jättebra!På tal om hälsa och välmående så har jag inlett en riktig hälsohöst. När jag bodde i St. Petersburg gick jag ned ca 5 kg i vikt eftersom jag mest åt soppa och eftersom jag var tvungen att gå långa avstånd till och från tunnelbanan. Dessutom åt jag nästan inget godis i Ryssland för jag tyckte inte att de hade något som var gott. Jag trivdes otroligt bra med min nya vikt men när jag sedan kom hem och hade 4 veckors semester utan träning och med massor av chokladätande gick jag förstås upp i vikt igen.Men nu är jag igång igen. Jag tränar 3 gånger i veckan, äter hälsosam mat och äter bara godis på helgerna. Målet är att gå ned 6 kilo och stanna kvar där. För att få lite inspiration köpte jag systrarna Bergenströms: Under valnötsträdet och redan igår lagade jag en jättegod kikärtscurry med fullkorns-basmatiris. Jag känner mig faktiskt riktigt inspirerad och tar tacksamt emot tips på recept samt nyttigt "godis". Ett tips som jag vill dela med mig är Wasa Delicate Thin Crisps som finns i olika smaker. Jag köpte dem med rosmarin och havssalt-smak igår och dem är otroligt goda. Ett jättebra substitut för chips. Ikväll blir det fredagsmys med Thin Crisps och ett glas vin!Trevlig helg!


Skärgårdstur

Just nu har jag en fransyska på besök och igår bestämde jag mig för att ta med henne på en utflykt till något av det vackraste Stockholm har att bjuda på, nämligen skärgården. Vi tog båten från Slussen ut på fjäderholmarna. Först blev jag lite besviken för vi första anblick verkade ön rätt så liten och ointressant, mest för barnfamiljer. Men den var faktiskt riktigt mysig. Där fanns bl.a. annat en fin liten huslänga med olika hantverkarbutiker som sålde många vackra saker. Lunchen åt vi vid Systrarna Degens mat-och glasstuga: en fräsch pastasallad med rökt lax, äppel- och pepparrottscrème fraîche och hemmabakt bröd med örtsmör. Mums!

Vi hade turen att få strålande sol på vår lilla utflykt och efter lunch lade vi oss och tittade på båtar och solade på en klippa. Det mysigaste med utflykten var nog att vi  var ganska ensamma på ön. Inga horder av turister.
Tydligen är söndagen den 6e sista dagen som Fjäderholmslinjens båtar kör till Fjäderholmarna så passa på att åka på utflykt i helgen! Det tar bara 30 minuter från Slussen och är väl värt tiden!

RSS 2.0