Intensiva dagar

Just nu är jag inne i en intensiv period av tentapluggande och inlämningar av uppsatser. Helst av allt skulle jag bara vilja åka bort. Hyra en fjällstuga och sitta i lugn och ro framför en brasa, läsa en bra bok och dricka en kopp te... Men det går ju inte, det är bara och kämpa på.

Här kommer vackra bilder från min svärsysters hemsida: http://home.swipnet.se/frere-et-soeur/ (Klicka på "garden" om ni vill se fler fina trädgårdsbilder) Hon föder upp perserkatter och på de här bilderna är det Nadja som syns. 

image89


image84image86Uppmaning

Jag var den tredje som kommenterade på Jennys blogg: Vårt lilla hem och ska få en hemmagjord  gåva. På ett villkor, att jag för det vidare... Så här kommer min uppmaning:

"I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don't know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward"

Det ska bli kul att få pyssla lite!


image83

Bild från Ulriksdals handelsträdgård

Längtan efter ett hus

Ungefär samtidigt som vi skaffade kolonilott började jag längta efter hus. Kolonilotten är underbar men den hyr vi bara, jag vill ha en trädgård som är vår alldeles egen, som inte hotas av ev. husbyggen (som vår görs just nu). Jag vet att jag kommer att få hålla mig till tåls åtminstone 4-5 år. Jag måste plugga klart och jobba ihop pengar först. Av min omgivning har jag förstått att min längtan är ganska ovanlig för en tjej i min ålder. De flesta av min kompisar vill bo i storstäder som London och New York. Själv skulle jag vilja bo i en mindre stad, där det är nära till allt. Där ska finnas några butiker, en bio, ett gym, en kaffebutik och ett bibliotek. Och nära till vatten. Fler krav än så har jag faktiskt inte... Vem kunde tro att jag som är född i storstaden skulle förändras så?

Helst skulle jag vilja hitta ett gammalt hus som vi kan renovera och göra om precis så som vi vill ha det. Och så ska det ha en enorm trädgård så att jag får plats med många sittplatser, fruktträdgård, köksträdgård och en rosengård.

Ibland sätter jag mig framför datorn och drömmer mig bort på någon mäklarhemsida. Tänk att få flytta in i den här vackra villan...

image81

Mysig läshörna

Eftersom jag älskar att läsa är jag väldigt förtjust i läshörnor. Innan har jag haft en i vardagsrummet. Problemet med den är att om min sambo vill titta på TV samtidgt som jag vill läsa så blir jag störd av TV:n. Nu har vi gjort en läshörna i datarummet också, där jag kan stänga dörren om mig. Pretentiöst nog funderar jag på att börja kalla det för biblioteket...

På blocket hittade jag en vit byrå i fint skick och till bra pris. Den var redan vit, så jag slapp måla men jag har bytt knoppar på den.


image71


Sedan hade jag turen att få en Ektorp fåfölj från mammas kollega. Den hade beige klädsel så vi åkte till IKEA och köpte en vit klädsel istället. Även en tavla inhandlades samt röda lådor där jag förvarar blomster- och grönsaksfrön.

Titta vad fint det blev! Jag är så stolt för det är mitt första projekt som jag faktiskt har gjort färdigt.

image72

image73

Inredning

Hittills har det mest handlat om trädgård på den här bloggen men det ska det bli ändring på nu. Jag har nämligen fått extrajobb i en inredningsbutik och är superinspirerad, så nu blir det mer inredning. Här kommer diverse bilder från vårt hem!

Höstplantering på balkongen:
image63

image64image65

Höstljus:
image67'

image68

Min läshörna i vardagsrummet:
image69

Söt viol som trotsar vintervädret:
image70


Botemedel för mörker-/vinterdepression

Jag  har haft en liten släng av vinterdepression för att det har blivit så mörkt nu. Men jag gör vad jag kan för att kämpa emot. Här kommer mina tips för hur man ska bota sin vinterdepression. Är det någon som har fler förslag?

- Bada bastu: Tänd ljus och gör mysigt. Ta med en iskall öl och njut av det stämningsfulla mörkret!

- Promenera: Försök promenera i dagsljus varje dag.

- Simma: Gå iväg tidigt på morgonen eller sent på kvällen så är det lugnare i simhallen. En del simhallar har vissa tider då man kan simma till klassisk musik och levande ljus. Underbart!

- Tänd ljus: Tänd massor av ljus överallt!

- Skaffa ett duntäcke: Det prasslar så mysigt och man slipper frysa om nätterna.

- Skaffa en vinterhobby: t.e.x skridsko- eller skidåkning. Gör något roligt av vårt svenska vinterklimat.


Utsikten från vår lilla balkong:
image60

Julcyklamen:
image61

Fjolårets jularrangemang på balkongen:
image62


Underbara dahlior!

Njut av de här vackra dahliorna i väntan på nästa dahlia-säsong.

image55image57

image58

Inspiration

För några veckor sedan fyllde jag år och då fick jag ett presentkort på Bokus.com av min svärmor och hennes man. Jag gick in på Bokus hemsida och försökte välja ut två böcker men det slutade med att det blev fyra... Jag ser fram emot att få krypa upp i fåtöljen under en filt och låta mig inspireras.

image50

image51

image54


image52


Ljuvliga pioner! forts.

I söndags fick jag en sista-minuten-impuls. Jag måste ju köpa en Festiva Maxima och plantera innan det var för sent! Som tur var gick min snälle sambo med på att åka till Ulriksdals handelsträdgård och sedan till kolonilottten för att plantera, trots det svinkalla vädret. Väl på Ulriksdahl fanns det inte många pioner kvar och jag var rädd att det inte skulle finnas någon Festiva Maxima. Men det fanns EN kvar! Plus att jag hittade en vit Shirley Temple, även den den sista. När jag kom till kassan visade det sig dessutom att det var halva priset. Snacka om turdag!

Vidare på kolonilotten planterade vi de två pionerna mellan ett miniatyr-äppelträd och jordgubbslandet. Sedan täckte jag med lite granris ifall att vintern blir kall. I vår ska jag snickra i ihop pionstöd och måla vita till alla fem pionerna.

HÖSTBILDER FRÅN ULRIKSDALS HANDELSTRÄDGÅRD:

Det var första gången jag var på Ulriksdal. Underbar handelsträdgård! Rekommenderas varmt!

image46image47

DE NYA PIONERNA:

image48

Festiva Maxima

image49

Vit Shirley Temple

Kolonilott

Nu är cirkeln sluten, det har gått ett år sedan vi skaffade vår kolonilott. Den är på 130 kvm och vi var rädda att vi hade tagit oss vatten över huvudet. Särskilt jag var lite orolig eftersom jag aldrig hade haft med trädgårdsarbete att göra förut. Jag trodde att jag skulle tycka om det, men det kunde jag ju inte veta förrän jag provat.

Vi hade tur för lotten vi övertog hade en fin struktur och var välskött. Det var bara att bygga vidare på den struktur som den tidigare förvaltaren hade skapat.

Det har varit ett underbart år och jag kommer aldrig mer kunna vara utan trädgård. Det bästa av allt är att min sambo tycker likadant, vi trivs så bra med att vara kolonister.

Här kommer lite före och efter bilder!


FÖRE:

image35

image36

image37

image38

image39


EFTER:

image40
Vår lott tar slut vi krusbärsbusken

image41

image43

image44

image45

image42


RSS 2.0