Lite ny inredning

Igår belönade jag mig för första gången på länge med lite shopping. Jag ville fira att jag tagit körkort och varit så duktig på att snåla så länge nu. Det blev nya kökshanddukar, turkosa handdukar till badrummet och en gardinstång (med kronärtskockor som knoppar, jättefin!) Kvällen ägnades åt att stryka och lägga upp ett par vepor som jag köpte för ett tag sedan. Jag brukar egentligen inte tycka om vepor och när hissgardinerna i vardagsrummet behövde bytas ut var jag helt inne på att skaffa nya hissgardiner. Men M ville gärna prova något nytt och därför har veporna hängt där på prov. Till slut blev det så att jag började tycka om dem, så nu har jag satt upp dem permanent.

Idag är det fredag och jag är så nöjd med allt jag har fått gjort den här veckan. Så här i slutet av terminen jobbar jag hemifrån med att skriva uppsats, något som jag trivs jättebra med. Ikväll visar dem Ocean's 12 på femman och sedan är jag ledig hela helgen. Det blir trädgårdsarbete och tjejmiddag. Ibland är livet bra härligt! Trevlig helg!

image197

image198

image199

image200

image201


Dahlior

Om jag förra året satsade på pioner (vi har nu sammanlagt fem stycken på lotten) så är det helt klart dahlior som gäller i år. Igår på Coop hittade jag dahlior för 15 kr styck, det var halva priset. Så jag köpte hem tre stycken. Sedan kunde jag inte låta bli att gå tillbaka och köpa två till, så att jag kan ha en på balkongen också. Om det inte vore för att det börjar bli trångt på lotten så hade jag nog köpt flera... Tänk, när vi skaffade vår kolonilott så tyckte vi att 135 kvm var hur mycket plats som helst. Men nu har jag i smyg börjat fantisera om att ta över lotten bredvid oss (lär inte hända, det finns ju redan en odlare där). Då skulle jag få plats med minst fem pioner till... Man kan ju alltid drömma...

image194
Först vart det tre dahlior...

image195
Den frösådda basilikan har fått flytta till större krukor


image196
...sedan blev det två till

Små ting som gör mig glad

Tänk vad det växer och frodas! Jag blir så glad av allt som är grönt och fint och kanske t.o.m. blommar. Här kommer lite bilder på sånt som förgyller min vardag:

1. Kolonilotten förstås!

image186

2. En bukett med tulpaner, allium och gräslöksblommor som jag plockade igår. Årets första blombukett!

image187

3. De rosa sommardahliorna som jag egentligen tänkt plantera ut på lotten. Men dem är så fina att de får stanna kvar på balkongen där jag kan se dem varje dag.

image188

4. Ett skevt och helt felkonstruerat men oerhört charmigt växthus som jag köpt från Jotex. Samt de små självsådda lavendelplantorna där innuti.

image189

5. Frösådd basilika och rosenskära som jag följer med spänning.

image191

6. Pelargoner i köksfönstret. De enda som överlevde min (som jag nu förstått) brutala nedklippning i våras.

image192

7. Och sist men definitivt inte minst: tomatplantorna som jag blir lite bekymrad över efter som de redan är en meter höga och har börjat blomma. Jag måste nog plantera ut dem i helgen, täcka med fiberduk och hoppas att de inte tar skada av eventuell frost. Nästa år sätter jag inte tomatfröna föränn tidigast två veckor innan de ska ut. Oavsett vad som står på fröpåsen, för allt växer så mycket fortare här!

image193

Det var allt för den här gången. Nu ska jag sätta mig och plugga lite till. Ha det gott!

Tulpaner!

Jag är så glad att jag i höst lyckades få ned både tidiga och sena tulpaner för nu när de tidiga blommat över har vi fortfarande de här godingarna att njuta av. Tänk vad tacksamt det är med vårlökar. Det är så mycket lättare att få till fina arrangemang med dem än när man sår sommarblommor. Förra året lyckades jag rensa bort varenda blomfrö jag hade sått för att jag inte såg skillnad på dem och ogräset. Nu sår jag istället sommarblommorna i kruka under fiberduk eller hemma på fönsterkarmen.

image170

image171

image172

image173

image174

image175

image176

Som ni märker så är jag inte den som bara kan välja ut EN fin bild utan jag vill visa nästan ALLA jag tagit. Bara för det måste jag visa lite bilder som jag tog när jag var i Kalmar för några dagar sedan.

image177

image178

image179

image180

image181

image182

image183

image184

Oj, det blev ett helt fotogalleri det här!

Äntligen körkort!!!

Efter att ha kämpat ända sedan i september har jag äntligen körkortet i handen (tja, inte bokstavligt talat. De har inte skickat hem det ännu...) Igår hade jag uppkörningen. Innan var jag lugn och tänkte att jag hade ju förberett mig så gott det var möjligt. Men under uppkörningen var jag jättenervös och det kändes helt overkligt. Jag satt hela tiden och funderade på om han redan hade kuggat mig. ha ha Men så sade han med en gång vi kom tillbaka till vägverket att jag var godkänd. Yes, yes, yes! Då har jag klarat nyårslöfte nummer ett.

Idag åkte jag på första turen själv. Gissa vart? Till plantagen förstås! Det var väldigt spännande och jag råkade svänga fel två gånger, men det var ju bara att vända och köra tillbaka där jag åkte fel.

Imorgon ska jag nog köra till kolonilotten. Jag vill smida medan järnet är varmt! :)


image169

Kvällstur till Drottningholm

Här om kvällen tog vi en tur till Drottningholms slott. Där är så vackert och eftersom det var vardagskväll var det bara jag, M och ett fåtal hundägare där. Och så högvakten förstås. Är det bara jag som tycker dem ser otroligt fåniga ut? Jag vet att dem gör ett viktigt jobb men måste de se så dödsallvarliga ut? När jag och M gick förbi högvakten och han bara stirrade rakt fram kunde jag inte låta bli att börja gapskratta. Ni vet så där som bara inte får...

image167image166

image168

Rapport från kolonilotten

Igår var vi och jobbade på kolonilotten. Timmarna bara flöt förbi och det var som att inget annat existerade. Helt underbart! Nu har vi fått ned en hel del i jorden: potatis, rödbetor, sockerärtor, vanliga ärtor, kamomill och sommarblommor. Fast sedan fick vi höra av vår granne att enligt såkalendern (någon bondepraktika eller något sådant) så fick man absolut inte så igår. Däremot om 4 dagar hade det gått... Hm... vi har inte tid om 4 dagar. Den där såkalandern funkar inte att kombinera med ett nutida liv.

Här kommer bilder:

image158
Hos oss är alla tulpaner inramade med hönsnät, annars äts de upp av rådjuren.

image159image160

image161

image162

image163
Pärlhyacinter i min lilla drivbänk. Här ska jag snart driva upp lavendelplantor.

image164
Det här fina bordet med tillhörande stolar fick vi av M:s syster. Mycket bekvämare än det vi hade förra året, nämligen kafestolar. De var fina, men som sagt inte så bekväma plus att de gjorde hål i gräsmattan. Tack A-K!

Svärmors magnolia

Tänk, vi lyckades tajma in att åka till svärföräldrarna samtidigt som deras magnolia-buske blommade för första gången. Ljuvligt vackert!

image155

image156

Något annat som blommar, det är tulpanerna på balkongen. Det lustiga är att dem skulle vara rosa, men dem är gräddvita... Fint det också, men konstigt...

image157

Nu ska jag ut och ta en promenad. Den här veckan är det tentapluggande som gäller så jag har suttit inne hela dagen. Men på lördag ska jag i alla fall ta mig tid att åka till kolonilotten. Det är dags för att sätta potatis samt att så t.ex. rödbetor. Jag längtar!

RSS 2.0