Langhelg

Igar, den 8 mars, var det den internationella kvinnodagen och har i Ryssland ar det en stor dag. En sa stor helgdag att vi aven idag, mandagen den 9e ar lediga. Nar jag forst horde det tyckte jag det var dumt for jag visste inte riktigt vad jag skulle gora om jag inte hade lektioner. Men nu ar jag glad for det for det har varit fullt upp den har helgen sa det ar bra att fa en extra dag. Jag ska trana och plugga och om jag hinner (det tvivlar jag dock pa) sa ska jag baka brod ocksa.

Det ar lustigt for egentligen ar det inte sa myckte att gora men eftersom jag inte har vanan inne sa tar det lang tid. Jag ska t.ex. fa sallskap till traningen av min vardmamma for att hon ska visa mig runt lite pa gymmet samt hjalpa mig att kopa ett traningskort. Att plugga, ja, det skulle kunna ta hela dagen for jag har ju ett helt sprak att lara mig... :) Och att baka brod.. ja, forst ska jag handla ingredienserna. For att vara saker pa att kunna kopa allt pa samma stalle tankte jag ga till en stormarknad som ligger ungefar 20 minuters promenad harifran. Sa det tar ju ocksa sin tid. Ja, vi far se vad jag hinner med. Men det ar ju en dag imorgon ocksa!

Har kommer lite bilder fran gardagens promenad i ett vackert men iskallt St. Petersburg.







I lordags kvall var jag och M (inte min sambo, utan min vardmamma har) pa IKEA. De har oppet anda till klockan tio pa kvallen! Och igar morse gjorde jag lite fint i mitt rum for att det ska kannas mer som mitt. Bilderna kopte jag pa heremitaget och blommorna kopte jag till mig sjalv for att det var kvinnornas dag.






Forbjudna bilder



Idag tankte jag visa lite bilder har ifran St. Petersburg. Det lustiga ar att alla bilder som jag har tagit "pa langsidan" ligger ner nar jag har laddat upp dem har. Sa det blev lite konstigt men ni far helt enkelt vrida pa huvudet. Fran och med nu ska jag bara ta bilder "pa bredden" for jag har ingen aning om hur man gor for att rotera bilderna.

Titeln "forbjudna bilder" handlar om att jag idag var pa vinterpalatset (ett palats dar tsaren forut bodde men som nu ar ett musem) och dar far man inte fotografera om man inte betalar extra for det. Det hade inte jag nagon lust med sa jag fick smyga lite med kameran. For nagra bilder ville jag anda ta. Jag tyckte valdigt mycket om heremitaget. Dar var valdigt vackert och rent. T.o.m. toaletterna var rena. Dessutom ar intradet gratis for studenter sa jag kommer att ga dit manga fler ganger!

Bilden har ovan ar pa uppstandelsekyrkan och det var den forsta bilden som jag tog har i St. Petersburg. Bilderna har nedanfor tog jag idag. Idag sken solen och det var helt ljuvligt vader. Det ar tydligen valdigt ovanligt att solen skiner har sa jag uppskattade det extra mycket!















Ingen bild nu heller...

Hm... Jag hade tankt att lagga upp den forsta (och enda) bilden som jag har tagit har i St. Petersburg. Namligen en bild pa uppstandelsekyrkan. Forra gangen jag skulle gora det sa fastnade min kameras minneskort i datorn och jag var radd att jag hade haft sonder datorn. Som tur var var det ingen fara utan sonen i familjen kunde bara oppna dator och plocka ut det. Sedan visade han mig hur jag skulle satta in det. Men nu nar jag provade sa insag jag att jag hade glomt och nu vagar jag inte gora samma misstag igen, sa jag far helt enkelt vanta tills jag far hjalp.

Som ni marker kan jag ju inte skriva a, a eller o med prickar over. M har forsokt forklara hur jag ska gora for att det ska funka men det verkar krangligt...

Sedan jag senast skrev har jag gatt nagra dagar i skolan. Forsta dagen var en komplicerad och anstrangande procedur da i princip hela dagen gick at till att skriva in mig vid universitetet. Detta betydde helt enkelt att ga fram och tillbaka mellan olika kontor, i olika byggnader och fa olika papperslappar med undersrkrifter, stamplar och dylikt. En lektion i rysk kultur helt enkelt... :)

Jag har lektioner pa formiddagarna och varje dag ar det olika amnen t.ex: grammatik, konversation, fonetik, filmkurs. Jag ser fram emot morgondagen for da har jag min forsta lektion i fonetik vilket jag tyckte mycket om hemma. D.v.s. den teoretiska delen ar val inte det roligaste men den praktiska delen som ar uttalsovningar tycker jag om. Jag tror dessutom att det ar det anda amnet dar jag kan sla mina asiatiska medstudenter pa fingrarna. Dem ar fantastiskt duktiga pa grammatik och teori men dem har lite svart for det har med uttalet.

Jag har blivit placerad i en valdigt duktig grupp, alla i klassen har varit har i minst ett halvar. Sa just nu ar det ratt tufft pa lektionerna men forhoppningsvis kommer jag att lara mig mer sa. Hellre for svart an for enkelt.

Nej, pa tal om skolan sa maste jag gora lite laxor nu. Tack for era kommentar, dem gor mig valdigt glad! Kram pa er!

RSS 2.0