Goda grannar på landet

Vi har lyxen att ha vänliga och mycket hjälpsamma grannar på landet. Se vilka underbara grönsaker vi fått från grannarnas fina och välskötta trädgård. Tack till E och B! Grannarna har en jättefin blogg som ni hittar här:

http://tittaintilleva.blogg.se

Bilder från den vildvuxna trädgården runt vår stuga på landet. Blandade bär och blommor.

Har träningsvärk från igår, skönt! Idag ska vi simma så jag får ännu mer träningsvärt. Och självklart skiner solen idag eftersom vi ska till en simhall. Hoppas det är sol kvar i eftermiddag när vi kommer upp till bryggan. M vill bli brun men blir mest bränd. ;)

 


Näckrosbad

SMHI hade lovat en solig dag och vi såg fram emot en dags sol och bad på bryggan. Dagen blev till en timmes badande i blåsigt och mulet väder. Men vi badade i alla fall. Vi behövde verkligen ett bad efter att ha varit ute på en joggingtur (jobbigt!) och gjort lite styrketräning (skönt!) så även om det var lite kallt så var det skönt att ta sig ett dopp. Temperaturen i vattnet var samma som på land så när man väl kom i kändes det ok. Synd bara att solen lyste med sin frånvaro, det hade varit skönt att soltorka.

 

I morgon åker vi till en stad nära stugan för att se lite folk och äta thaimat. Vi tänkte också passa på att gå och simma. Innan semestern kollade jag en hel del på biggest loser så jag är väldigt inspirerad att träna just nu. Den här semestern ska inte bli som förra årets då jag knappt tränade alls på fyra veckor. Det mådde jag inte bra av.


Regniga dagar...

Är det mysigt att spela spel med vänner (synd bara att jag blir så sur när jag förlorar) och sedan passa på att gå promenader när det är uppehåll. Tack, S & M för besöket i vår stuga!
Vi spelade Settlers. Det är jättekul men precis när jag börjar komma igång är det alltid någon annan som vinner. Surt!
Fint och gammaldags.

Semester!

 

Nu är det äntligen min och M:s tur att ha semester. Vår första vecka har bjudit på typiskt svenskt sommarväder, lite sol, lite regn, runt 20 grader. Det får vi känna oss nöjda med. Sommaren har varit extremt varm och solig så vår kolonilott har redan givit oss årets skörd. Allt är klart, potatis, lök, morötter, bönor, bär, hallon. Det är massor att ta hand om. Vi äter färska grönsaker varje dag och ger bort till tacksamma vänner. En del blir också infryst för senare användning. Vi har även några äpplen att se fram emot. Det äppelträd vi planterade för tre år sedan kommer ge oss frukt för första gången. Härligt!

Första dagarna på semestern tillbringade vi i E:s föräldrars stuga i Hälsingland. Så underbart vackert det är där. Sjöar, fjäll och vacker natur i en salig blandning. Bad och bilutflykter till vackra platser blandat med gemensamma måltider med mycket trevliga och låååånga samtalsstunder. Att äta tillsammans, och sitta kvar runt matbordet i timmar, med trevliga människor är en favoritsyssla på en lyckad semester. Vi vill tacka E:s föräldrar för gästfriheten. Vi trivdes väldigt bra hos er!

 

 

Efter några dagar i Hälsingland rullade vi mot stugan i Bergslagen. Här har vi hunnit ha en dag av solsken med bad och solande uppe vid sjön. M har redan hunnit bränna sina axlar i solen. Idag är det mulet och förmodligen får vi regn till eftermiddagen. Det kan vara mysigt ändå att sitta inne, tända en brasa och läsa böcker.

 

I morgon väntar vi besök från S och M från vår hemstad. Det finns risk för att regnet stannar så vi ställer in oss på en dag med prat och kanske lite sällsakpsspel.

 

Nu ska vi proviantera lite i närmaste samhälle. Lite god mat, en flaska vin och så en efterrätt vi längtat efter: härligt lyxiga chokladbiskvier från samhällets ökända gamla konditori.

 

Vi har det helt enkelt bra på semestern så här långt!

 

 

P.S För att försäkra oss om att få några soltimmar har vi bokat en resa till Turkiet som går av stapeln den sista veckan på vår semester. Det skall bli spännande. Men fram till dess hoppas vi på lite svenskt fint sommarväder så vi kan ligga på bryggan uppe vid sjön fler dagar.

 


RSS 2.0