Semester!

 

Nu är det äntligen min och M:s tur att ha semester. Vår första vecka har bjudit på typiskt svenskt sommarväder, lite sol, lite regn, runt 20 grader. Det får vi känna oss nöjda med. Sommaren har varit extremt varm och solig så vår kolonilott har redan givit oss årets skörd. Allt är klart, potatis, lök, morötter, bönor, bär, hallon. Det är massor att ta hand om. Vi äter färska grönsaker varje dag och ger bort till tacksamma vänner. En del blir också infryst för senare användning. Vi har även några äpplen att se fram emot. Det äppelträd vi planterade för tre år sedan kommer ge oss frukt för första gången. Härligt!

Första dagarna på semestern tillbringade vi i E:s föräldrars stuga i Hälsingland. Så underbart vackert det är där. Sjöar, fjäll och vacker natur i en salig blandning. Bad och bilutflykter till vackra platser blandat med gemensamma måltider med mycket trevliga och låååånga samtalsstunder. Att äta tillsammans, och sitta kvar runt matbordet i timmar, med trevliga människor är en favoritsyssla på en lyckad semester. Vi vill tacka E:s föräldrar för gästfriheten. Vi trivdes väldigt bra hos er!

 

 

Efter några dagar i Hälsingland rullade vi mot stugan i Bergslagen. Här har vi hunnit ha en dag av solsken med bad och solande uppe vid sjön. M har redan hunnit bränna sina axlar i solen. Idag är det mulet och förmodligen får vi regn till eftermiddagen. Det kan vara mysigt ändå att sitta inne, tända en brasa och läsa böcker.

 

I morgon väntar vi besök från S och M från vår hemstad. Det finns risk för att regnet stannar så vi ställer in oss på en dag med prat och kanske lite sällsakpsspel.

 

Nu ska vi proviantera lite i närmaste samhälle. Lite god mat, en flaska vin och så en efterrätt vi längtat efter: härligt lyxiga chokladbiskvier från samhällets ökända gamla konditori.

 

Vi har det helt enkelt bra på semestern så här långt!

 

 

P.S För att försäkra oss om att få några soltimmar har vi bokat en resa till Turkiet som går av stapeln den sista veckan på vår semester. Det skall bli spännande. Men fram till dess hoppas vi på lite svenskt fint sommarväder så vi kan ligga på bryggan uppe vid sjön fler dagar.

 


Kommentarer
Postat av: Estella

Fina bilder! Jag har länkat till dig från min blogg.

2010-08-08 @ 22:01:38
URL: http://studentlya.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0