Gott nytt år!

image113
Utsikten från vår balkong, men tyvärr har vi inte fått den här snön ännu. Bilden är från förra året.

Snart är det dags för nyårsafton vilket vi alltid firar hemma eftersom vi har så bra utsikt när man ska titta på fyrverkerier. I år har vi bjudit över lite vänner och det blir knytis, det ska bli jättetrevligt!  Här är mina tre nyårslöften för nästa år:

1) Äntligen ta körkort!

När jag var 18 tog jag en intensivkurs uppe i Hälsingland men mitt schema var tämligen pressat. Jag hade sommaren på mig att lära mig köra för till hösten skulle jag till Frankrike och studera. Resultatet var att jag lärde mig köra halvdant men utan någon som helst trygghetskänsla i trafiken (särskilt inte som jag tog körlektioner i ett litet samhälle men bor i en stor stad) plus att jag aldrig hann få någon uppkörningstid. Efter det här "fiaskot" tog det några år innan jag ens orkade tänka på bilkörning. Men nu har jag satt igång att ta körlektioner igen. Den här gången i staden där jag bor. Och nu banne mig ska  jag ta körkort!

3) Läsa mer på utländska språk

Jag älskar att läsa men oftast blir det av bekvämlighet så att jag läser på svenska. Jag har studerat en del språk och känner att jag inte vill glömma bort vad jag har lärt mig bara för att jag inte studerar just de språken just nu. Därför tänkte jag att det vore bra om jag börjar läsa skönlitteratur på t.ex. engelska och franska istället för på svenska. Det är ju lite slöseri annars eftersom jag bor i Sverige och får gott om "övning" i att prata svenska.

2) Yoga mer!

Förra våren började jag gå på Friskis & Svettis Ki yoga. Först hade jag testat videoband med poweryoga men det var inte alls min grej. Jag är nämligen inte så intresserad av yogan som träning (eftersom jag tränar mycket annat) utan som avkoppling och mental träning. I alla fall så fastnade jag för Friskis version av yogan eftersom den är så lugn och skön. Det bästa av allt tycker jag är att de släcker ned i salen och tänder ljus, väldigt rofullt!

Den här terminen har jag tyvärr inte kunnat yoga så mycket eftersom jag haft så mycket kvällslektioner men jag känner att det är något som jag behöver och saknar. Jag har ju en tendens att bli stressad över studier och annat. Men lägg märke till att mitt löfte inte är att "yoga en gång i veckan" eller något sådant. Jag vill inte lägga till mer vardagsstress i mitt liv utan det viktiga är att jag gör det mer än vad jag gör nu (d.v.s. inte alls).Vad har ni för nyårslöften. Brukar ni hålla dem? Skriv gärna en liten kommentar!


Äntligen ny säng!

Min sambo och jag har bott ihop i snart tre år men det är först nu som vi har köpt matchande sängar. Själva sängarna köpte vi på IKEA men det tog ett tag innan vi hittade en sådan sängram som vi ville ha. Efter mycket letande på IKEA, Mio, Bo concept m.m. hittade jag sängen på Ellos(!) tack vare ett inlägg på Alfridas hem. Nu har vi äntligen fått hem både sängar och sängram. Det känns urmysigt och väldigt lyxigt att vakna upp i vår nya säng.

Jag har en känsla av att jag kommer byta sänglakan väldigt ofta. Vi har nämligen fått jättefina påslakanset i julklapp plus att jag jobbar i en butik där det finns hur mycket fina påslakan som helst...

image109

image110

Idag känns det lite tomt och ledsamt här hemma. Vi har varit kattvakt åt världens mysigaste lilla katt i några dagar men igår åkte hon hem. Vem hade kunnat tro att man kan sakna någon man bara känt i fem dagar...


image111

Tredje advent

Jag höll på att skriva andra avent som rubrik, ett ganska bra exempel på att jag ligger lite efter vad gäller julförberedelser. Alla julklappar är visserligen köpta men jag hade velat julpynta mer. Efter att ha tittat på så mycket fina bloggar med vackra juldekorationer har jag massor av inspiration, men tiden finns helt enkelt inte där. Förhoppningsvis ska jag i alla fall skaffa en gran på fredag samt göra några kransar av granris (inspirerad av Jenny från Vårt lilla hem). Med tanke på att man förr i tiden hämtade och klädde granen dagen före dopparedan så kommer jag till och med att vara tidig...

Här kommer lite bilder här hemmifrån!

image104


image105


image106
Vardagsrumsfönstret och min läshörna


image107
Sovrumsfönstret. Jag håller på att sy en ny gardin till sovrummet.

image108
Tyget till den nya gardinen

TV-tips: Frostroses

Ikväll kl. 20 visar TV4 plus julkonserten Frostroses med bland annat Sissel Kyrkjebo (hur stavar man hennes namn?). Den tänkte jag njuta av ikväll. Kan behöva en lugn stund eftersom jag pluggat otroligt disciplinerat den här veckan. Bara två tentor och en inlämning kvar nu sedan ska jag få vara lite ledig från skolan någon vecka innan jag sätter igång med en hemtenta och en uppsats. Usch, det där lät tungt ändå...

Klicka på länken  för att se reklamen för Frostroses:

http://www.youtube.com/watch?v=OAEC2AcNOJI

image103
Bild från Odla.nu

Snart vänder det!

Snart blir det ljusare igen. Nog för att det är mysigt med lite mörker så man kan tända ljus och adventsstjärnor. Men inte från klockan två på dagen!

Just nu går jag omkring och fantiserar om vit snö, vackert julpynt och ett mysigt inrett hus. Fast det göra ingenting om inte snön kommer just precis nu, den kommer nog till januari i alla fall. I så fall behöver jag inte köpa vinterskor riktigt ännu (något jag hatar)...

Här kommer några vackra och vintriga bilder:


image98
Bild från DN.se

image99

image102
Bilder från odla.nu

image100
Snacka om ljusterapi! Vet tyvärr inte var bilden kommer ifrån


Adventsljus

Det här får bli ett snabbt inlägg. Jag borde egentligen sitta och översätta en rysk text om näverbrev... (suck!) Här kommer i alla fall lite bilder på bl.a. adventsljus. Jag frågade Jenny från Jennys hem & harmoni hur hon får så vackra bilder med sin kamera och hon svarade att hon aldrig använder blixt. Så det är min nya regel. Det är kul det här med att fota! Övning ger färdighet, som man säger.


image95

Min nya adventsljusstake som jag hittade på loppis för 25 kr. Sådant är toppen för en student! Jag har pyntat med mossa, pärlor och små prismor.

image92

image96

image93

Den här söta rosa blomkrukan hittade jag på samma loppis. För 5 kr...

image94


RSS 2.0