Rosenfeber och utmaning!

Jag har fått rosenfeber! Det är allt jag tänker på nu förtiden. Jag har skrivit ut listan över Zetas rosensortiment och strykit under alla rosor jag vill ha. Som en sorts önskelista: Louise Odier, Felicité Parmentier, Madame Boll, Albertine, Awakening, Duchesse de Montebello etc. Drömmen är ett rosarium, en trädgård med nästan bara rosor. Som min svägerska, t.ex. hon har runt fyrtio rosor! *avundsjuk*

Min utmaning är att ni ska berätta vilken som är er favoritros samt visa vilka rosor ni har i er trädgård, eller vilka ni skulle vilja ha! (A-K du behöver inte, jag har nämligen tittat på alla dina 114 rosenbilder idag ;))


Här kommer bilder på min nya ros som jag köpte till balkongen här om veckan. Jag skulle vilja ha fler, men det får inte riktigt plats. Detta är en Schneewittchen.
Här nedan syns två blåregnsplantor som jag dragit upp från frö. Dem lär nog inte blomma i år, men jag tänkte försöka övervintra dem. Blomhållaren köpte jag idag på Lagerhaus, jag var trött på att alla krukorna stod på bordet. Då är det bättre att utnyttja stegen.


Penséerna har fått lämna plats åt lite nytt i balkonglådan.

Rosendrömmar

Ja, nu är rosornas tid inne och jag går omkring i rosendrömmar. Eftersom vi har problem med mycket rådjur på kolonilottsområdet är det lite problematiskt för oss att odla rosor. Man vill ju inte hägna in allt med hönsnät. Jag ser verkligen fram emot den dagen då vi har en "riktig" trädgård. Då ska vi ha höga staket och häckar så att inga r¨djur kommer in! Men en lösning på problemet är att plantera klätterrosor bredvid en rosenbåge. Då blir ju rosen så hög att rådjuren inte kommer åt den. Tyvärr har vi inte plats med rosenportaler överallt men en till tänkte jag ändå klämma in. Först höll jag på och försökte välja vilken ros jag skulle plantera. Madame Alfred Carrière eller Constance Spry. Båda är ju helt ljuvliga! Sedan kom jag på att det får plats två, en på varje sida... Idag åker jag till Plantagen och köper en portal. Nästa gång jag åker till Zetas är det dags för rosorna. Jag ser fram emot att få ha mina alldeles egna rosa och väldoftande rosor!

Här kommer en hel kaskad av rosenbilder. Jag har som vanligt svårt att göra ett urval av vilka vilder jag ska visa. Men varför ska man egentligen göra det, plats finns det ju!

Först ut är Constance Spry:Vilka härliga bollar!!Madame Alfred Carrière:Två små pioner slank också med. Jag plockade dem i M:s farmors trädgård på landet. Så vackra!

Det växer och frodas

Det är så kul att komma till lotten nu och titta på allt som växer. Bara på några dagar hinner växterna bli större. Det enda jag saknar är lite mer blommor. Jag behöver skaffa lite mer perenner som blommar vid den här tidpunkten. Nästa helg åker till Zetas och ser vad jag kan hitta för fint.


Min Duchesse de nemours har äntligen slagit ut


Det ser ut som att vi får mycket frukt på krikonträdet i år, tack vare fjorårets beskärning.


Snart får vi äta sockerärtor!


Den mystiska pionen har äntligen visat sig. Jag köpte den på plantagen och det stod inte vad det var för något. I nästan två år har jag gått och undrat vad det skulle bli för blommor. Kul att den var med enkla blommor, det skulle jag aldrig ha köpt om jag vetat, men det var ju riktigt fint som variation till mina övriga pioner.


Vet någon vad det här är? Jag räddade den från ett buskage med nässlor. Tror att det kan vara en malva eller kanske en näva. Den ser i alla fall inte ut som ogräs.


Allium är fin även när den har blommat över.


Stora zucchiniplantor!


Raka rader!


Små tomater

Det finns inget vackrare...

... än rosa pioner!

image202

image203


image204

RSS 2.0